Post thumbnail

Ensimmäinen suomalainen PUBG esports-liiga alkaa tammikuussa!

POSTED BY Jere Vanhala 14.11.2018

PUBG Finland järjestää yhteistyössä Elisa Viihteen, Lenovon ja FACEIT-turnausalustan kanssa Suomen ensimmäisen esports-liigan suositussa PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelissä. Liigan nimi on PUBG Suomiliiga (PSL).

Liigan karsinnat pelataan vielä tämän vuoden puolella, jolloin 64 tiimiä taistelee paikasta PSL:ään sekä liigan yli 3500€ arvoisesta palkintopotista. Rekisteröityminen karsintoihin alkaa 26.11.2018.

Karsintojen aikataulu:
– 1.12.2018 Avoimet karsinnat 1
– 2.12.2018 Avoimien karsintojen finaali 1
– 8.12.2018 Avoimet karsinnat 2
– 9.12.2018 Avoimien karsintojen finaali 2

Karsinnoista on mahdollisuus päästä suoraan liigaan ja osa paikoista jaetaan kutsuilla Suomen menestyneimmille joukkueille.

PUBG Suomiliiga starttaa 12.1.2019 jolloin 16 karsinnoista jatkoon selviytynyttä joukkuetta kohtaa toisensa jokaisena lauantaina seuraavat 8 viikkoa. Joka lauantai pelataan 5 karttaa eli koko kauden aikana joukkueet kohtaavat toisensa yhteensä 40 kertaa.

Koko liiga näytetään Elisa Viihteessä sekä Elisa Viihteen Twitch-kanavalla.

”On mahtavaa olla mukana rakentamassa kotimaista PUBG liigaa ja tarjota Elisa Viihde sportin nykyisille ja uusille asiakkaille laadukasta kotimaista esports-viihdettä. Itse olen suuri battle royale genren ystävä ja Suomessa on huippuhyviä talentteja, joten tiedossa on varmasti mielenkiintoinen liiga”  iloitsee Teemu Koski, Elisa Viihteen esports kehityspäällikkö.

”Lenovo Legion – pelaajilta pelaajille! Haluamme olla mukana rakentamassa suomalaista esports-liigaa ja tarjota parhaat mahdolliset laitteet itse harrastukseen tai ammattiin. Samalla meillä on etuoikeus tukea aktiivista yhteisöä ja päästä vuorovaikutukseen itse pelaajien kanssa. Vain pelaaja tietää, mitä pelaaja tarvitsee.”  Toteaa Aki Salminen, Lenovo Suomi kuluttajatuotteiden liiketoimintajohtaja.

PUBG Finland on suomalainen turnausjärjestäjä sekä PUBG pelaajille tarkoitettu yhteisö. Se on isoin suomalainen yhteen peliin keskittyvä yhteisö ja tällä hetkellä heidän Discord-palvelimella on 4800 aktiivista jäsentä. PUBG Finland järjestää joka viikko online-turnauksia ja he ovat myös järjestäneet PUBG turnaukset useissa LAN-tapahtumissa, joihin kuuluvat muun muassa Assembly, Lantrek, Vectorama, Gyostage ja Insomnia.

He olivat myös mukana järjestämässä harvinaista yli 1000 pelaajaan PUBG turnausta tämän vuoden GameXpoilla.

Kilpapelaamisen kasvu on ollut huomattavaa vuonna 2018 ja erityisesti PUBG on vahvasti nousussa suhteellisen nuoren kilpapeliluonteensa johdosta. Koemme että laadukkaalle sekä ammattimaisesti järjestetylle esports-liigalle on kysyntää. Uskomme että siitä on apua myös suomalaisille joukkueille, jotka tavoittelevat kansainvälistä menestystä.” toteaa Saku ”CorottPlus” Pirinen.

”Lisäksi PUBG turnausten viihdearvo on todettu käytännössä erittäin korkeaksi ja tästä johtuen laadukkaasti tuotetut turnaukset tarjoavat myös timanttista viihdettä katsojille, sekä loistavia mahdollisuuksia yhteistyökumppaneille.” jatkaa Matti ”Copter” Korvenmaa.

Liigaan liittyvistä asioista tullaan tiedottamaan lisää lähiviikkojen aikana PUBG Finlandin kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Liigan säännöt luettavissa täältä

– – – Kirjoittanut SPY3R – – –


PUBG Finland sivuston ohella myös somessa:
Instagram: @PUBGFinland
Twitter: @PUBGFinland
Facebook: @PUBGFinland
Discord: @PUBGFinland