Post thumbnail

GLL Grand Slam ennakkoinfo

POSTED BY CorottPlus 17.07.2019

Järjestyksessään tämän vuoden toinen suuri PUBG-turnaus eli GLL Grand Slam: PUBG Classic käynnistyy tämän viikon perjantaina ja pelejä pelataan aina sunnuntaihin asti. GLL Grand Slam -turnaus kattaa parhaat joukkueet läntiseltä pallonpuoliskolta. Toisin sanoen mukana ovat parhaat joukkueet PUBG:n korkeimman kilpailullisen tason toisesta vaiheesta, jota on pelattu pitkin kevättä ja kesää. Turnauksessa on totutusti mukana 16 joukkuetta, jotka taistelevat $300,000 USD palkintopotista. Grand Slamiin osallistuu 5 parasta joukkuetta Euroopasta eli PUBG Europe Leaguesta (PEL) sekä Pohjois-Amerikasta eli National PUBG Leaguesta (NPL). Karsintojen kautta Latinalaisesta Amerikasta mukaan taistoon liittyy 3 parasta joukkuetta sekä Oseaniasta 3.

Tämä artikkeli pureutuu tarkemmin GLL Grand Slam -turnauksessa pelaaviin joukkueisiin ja heidän mahdollisuuksiin voittaa tuleva mittelö.

 

Seuraavassa lueteltuna joukkueet, jotka ovat mukana GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksessa.

Eurooppa:

– FaZe Clan

– Natus Vincere

– Team Liquid

– G2 Esports

– Pittsburgh Knights

Pohjois-Amerikka:

-Tempo Storm

– Cloud9

– Ghost Gaming

– The Rumblers

– Spacestation Gaming

Latinalainen Amerikka:

– Team Singularity

– Bitloft

– RED Canids

Oseania:

– Athletico

– Incognito

– Hell Yeah Brother

 

 

2019 vuoden aiempaa suurta turnausta eli FACEIT Global Summit: PUBG Classicia hallitsivat Aasian alueelta tulleet usein hyvinkin agressiivisella pelityylillä pelanneet joukkueet. GLL Gran Slamissa ei nähdä joukkueita Aasiasta, joten taistelu kärkisijoista tullaan näkemään mitä todennäköisemmin Eurooppalaisten ja Pohjois-Amerikkalaisten välillä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Latinalaisen Amerikan sekä Oseanian alueilta tulevat joukkueet lisäävät varmasti oman mausteensa soppaan ja koittavat kiilata kärjen tuntumaan. Kuten urheilussa yleensä, yllätyksiä voidaan ja todennäköisesti myös tullaan näkemään.

Sitten erityisesti meitä suomalaisia kiinnostavaan asiaan. Montako suomalaista pelaa GLL Grand Slamissa? Vastaus on 4. FaZe Clania edustava mxey, Team Liquidissa pelaavat Sambty ja Jembty sekä The Rumblers -joukkueen LosHD. Valitettavasti GLL Grand Slamissa ei tulla näkemään suomalaista ENCE:ä tai Winstrikea, jotka sijoittuivat kuluneella PEL-kaudella sijoille 11 ja 12. Mitkä ovat sitte suomalaisten pelaajien mahdollisuudet voittoon? Muun muassa siitä seuraavassa.

 

Ennakkosuosikit

GLL Grand Slam -turnauksen kärkisijoista on odotettavissa tasainen taisto. Ainakin mikäli katsoo PUBG Europe Leaguen toisen vaiheen lopputuloksia. Ja PEL tuloksia kannattaakin katsoa, sillä Euroopasta tulevat joukkueet ovat yksiä kovimpia suosikkeja koko turnauksen voittoon. PEL -joukkueista 4 ensimmäistä eli järjestyksessä FaZe Clan, Natus Vincere, Team Liquid sekä G2 Esports olivat 96 pelatun kartan jälkeen vain 23 pisteen sisällä. Se kertoo tasaisuudesta, jos mikä. Nämä neljä edellä mainittua joukkuetta ovat erittäin kokeneita maailman huippujoukkueita, jotka voivat voittaa toisensa minä päivänä tahansa.

 

FaZe Clan, joka voitti PEL 2. vaiheen 15 pisteen erolla Natus Vincereen lähtee hakemaan voittoa yhtenä ennakkosuosikkina Tukholmasta. Joukkueen tasaisen varma suorittaminen Euroopan kärjessä on ihailtavaa katsottavaa tällä hetkellä. Kokemusta joukkueesta ei puutu ja heiltä voidaankin odottaa hyviä suorituksia läpi turnauksen, kuten esimerkiksi viimeisimmällä PEL-kaudella nähtiin.

PUBG Europe Leaguessa toiseksi tullut Natus Vincere on hurjassa vireessä tällä hetkellä. Heidän joukkueensa oli eniten damagea tehnyt joukkue koko menneellä PEL-kaudella. Frägitilastossa joukkue tosin jää hieman edellä mainituista kolmesta muusta eurooppalaisesta joukkueesta. Voidaan kuitenkin todeta, että Natus Vincere on joukkue, joka pystyy parhaimmillaan aikaansaamaan suuren määrän tuhoa vastustajajoukkueille knockien ja frägien muodossa.

Team Liquid on kestomenestyjä isoissa turnauksissa. Tänä vuonna aiemmin pelatusta FACEIT Global Summit: PUBG Classic -turnauksesta Team Liquidille irtosi 3. sija. He olivat turnauksen parhaiten sijoittunut eurooppalainen joukkue. Team Liquid on näyttänyt muun muassa kuinka adaptoidutaan erilaisiin tilanteisiin, mitä pelissä voi tulla vastaan ja täten saamaan oma peli rullaamaan pelien edetessä. Joukkueelta löytyy myös hurja määrä kokemusta maailman huipulta ja suomalaisveljekset Sambty ja Jembty pelaavat mitä mainioimpaa peliä yhdessä. Team Liquid on varmasti voitonnälkäinen PUBG Euroope Leaguen 2. vaiheen 3. sijan jälkeen.

G2 Esports sijoittui PEL:n 2. vaiheen 4. sijalle. G2 on kokonaisuudessaan erittäin vahva saksalaisista pelaajista koostuva joukkue, jolta nähtiin hyvää peliä PEL 2. vaiheessa. Mainittakoon esimerkiksi joukkueen pelaaja Itzz_ChrizZ, joka voitti frägitilaston jaetusti KEMBA7 kanssa 130 frägillä. Itzz_ChrizZ oli myös eniten knockeja saanut pelaaja PEL 2. vaiheessa. Muistetaan kuitenkin, että kyseessä on joukkuepeli, vaikka frägäämistaitoja tarvitaankin. G2 Esports omaa kuitenkin kyvyt pelata itsensä kärkisijoille Tukholmassa.

Tempo Storm voitti lopputuloksissa tasaisen National PUBG Leaguen 2. vaiheen eli NPL:n. Joukkue on ollut jo pitkään monien mielestä Pohjois-Amerikan paras joukkue. Tempo Storm voitti myös aiemmin pelatun NPL:n 1. vaiheen suvereenisti. Täytyy kuitenkin muistaa, että esimerkiksi FACEIT Global Summit: PUBG Classic -turnauksessa Tempo Storm sijoittui vasta 11. sijalle ja se oli valtava yllätys monelle PUBG:ia seuranneelle. Kaiken kaikkiaan Tempo Storm on erittäin vahva haastaja timantin koville eurooppalaisille kärkijoukkueille myös tulevassa GLL Grand Slam -turnauksessa.

Cloud9 ei sovi unohtaa, kun puhutaan Pohjois-Amerikkalaisesta PUBG:sta. 2 perättäistä 2. sijaa menneiltä NPL-kausilta ovat yksi osoitus hyvästä suorittamisesta. Muistetaan tosin se, että viimeisin huhtikuussa järjestetty suuri turnaus eli jo aiemmin mainittu FACEIT Global Summit: PUBG Classic ei mennyt Cloud9 osalta kovinkaan hyvin. Heidän lopullinen sijoitus oli 12. Tuleva Tukholman turnaus on kuitenkin uusi näytön paikka myös kansainvälisessä huipputurnauksessa ja Cloud9 on varteen otettava joukkue tasaiseen kärkitaisteluun.

 

Haastajat

Pittsburgh Knights näytti uskomatonta venymistä PUBG Europe Leaguen 2. vaiheen viimeisenä pelipäivänä. Joukkue nimittäin voitti kolme neljästä pelistä. Suoritus on uskomaton ja jää PUBG-historiaan hienona tuloksena, koska Pittsburgh Knights varmisti näin ollen paikkansa GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksessa. Mikäli joukkue saa samanlaisen momentumin päälle myös Tukholmassa heiltä voidaan odottaa vastaavia yllättäviä suorituksia. Vaikka joukkue oli viimeisimmän PEL-kauden 5. sijalla hurjalla loppukirillä, Pittsburgh Knightsia voidaan pitää haastajana tulevassa turnauksessa, koska turnauksesta löytyy heitä kokonaisuudessaan kovatasoisempia joukkueita.

The Rumblers sijoittui National PUBG Leaguen 2. vaiheessa sijalle 4. Joukkue omaa suuren potentiaalin menestyä entistä paremmin tulevaisuudessa. Muistetaan myös, että joukkueessa pelaa erittäin kovatasoinen suomalainen frägääjä LosHD, joka voitti koko NPL:n 2. vaiheen frägitilaston.

Ghost Gaming on parantanut otteitaan viimeaikaisia tuloksia katsottaessa. NPL:n 2. vaiheen 3. sija on osoitus joukkueen taidoista ajatellen myös tulevaa GLL Grand Slamia. Ghost Gaming napsi pisteitä itselleen tasaisen varmasti NPL:ssä, mutta Tukholmaan lähdettäessä he ovat haastajan asemassa kovempia joukkueita vastaan. He voivat kuitenkin onnistuessaan sekoittaa pakkaa kärkikamppailun tuntumassa.

Oseanian ja Latinalaisen Amerikan joukkueet ovat selkeitä eurooppalaisten ja pohjois-amerikkalaisten joukkueiden haastajia tulevassa GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksessa. Australialaisista pelaajista koostuvat Athletico Esports ja Incognito olivat Oseanian 2. vaiheen kärkijoukkueet. Incognito pelasi keväällä Lontoon FACEIT Global Summit: PUBG Classic -turnauksessa sijalle 10. Vaikka Incognito väläyttelikin ajoittain osaamistaan kyseisessä turnauksessa heidän tulisi pelata elämänsä turnaus Tukholmassa, jotta olisivat top-5 joukossa. Samaa voidaan sanoa Athletico Esportsista, joka otti ylivoimaisen voiton Oseanian 2. vaiheessa toiseksi tulleeseen Incognitoon nähden. Haastajia ovat myös kaikki turnaukseen osallistuvat Latinalaisesta Amerikasta tulevat joukkueet eli Team Singularity, Bitloft sekä RED Canids. Heidän tasonsa ei ennakkopapereissa yllä kärkikamppailuihin, mutta keskinäinen taistelu tuloslistan loppupään sijoituksista tulee mitä todennäköisimmin käymään kiivaana. Muistetaan kuitenkin, että yllätyksiä voidaan nähdä.

Näiden edellä mainittujen joukkueiden lisäksi turnauksessa ovat mukana myös NPL:n 2. vaiheen sijalle 5. sijoittunut Spacestation Gaming sekä australialainen Hell Yeah Brother. Kokonaisuudessaan ajateltuna näiden kahden joukkueen menestys vaatii erittäin hyviä onnistumisia.

 

Ketä kannattaa seurata?

Katsojan on usein helppoa seurata PUBG-lähetyksessä muun muassa ampumataidoillaan loistavia pelaajia, jotka saavat paljon frägejä. Siksi esille nostetaankin muutamia kovia nimiä.

Kun ajatellaan esimerkiksi yksilötaidoiltaan PEL 2. vaiheen frägitilastoissa menestyneitä pelaajia, voidaan mainita G2 Esports -joukkueen Itzz_ChrizZ, joka voitti PEL 2. vaiheen frägi- ja knock-tilaston. Eikä kovinkaan kaukana perässä tulleet Team Liquidin ibiza ja Jeemzz. Tähän kun vielä lisätään FaZe Clania edustava Fuzzface niin alkaa olemaan hyvä nippu kovanluokan frägitaidot omaavia eurooppalaisia pelaajia lueteltuna.

NPL:n puolelta tulevista pelaajista voidaan mainita esimerkiksi 2. vaiheen frägitilaston voittanut suomalainen LosHD, joka pelaa The Rumblersissa sekä Cloud9 -joukkueessa pelaava kanadalainen Kaymind, joka omaa loistavat pelilliset taidot.

Tämän lisäksi voidaan vielä nostaa esille turnauksen muut suomalaiset pelaajat, joiden edesottamuksia kannattaa seurata tarkoin. FaZe Clanin mxey sekä Team Liquidin Sambty ja Jembty.

 

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksesta on tulossa erittäin kovatasoinen ja tasainen kamppailu voitosta. Ainakin ennakkoon paperilla. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka joukkueet pärjäisivät omien alueidensa korkeimmalla liigatasolla hyvin se ei tarkoita sitä, että näin tulee välttämättä tapahtumaan Tukholmassa. Mukana ovat kuitenkin maailman parhaat joukkueet alueittain Aasiaa lukuunottamatta. Alueelliset erot pelityyleissä ovat yleisiä ja joukkueiden strategiat voivat vaihdella. Voittokamppailussa tärkeää tulee olemaan muun muassa tiimin sisäinen suoriutuminen, paineensietokyky sekä osaltaan myös adaptoituminen toisten joukkueiden strategioihin ja pelityyleihin siinä määrin, että oma pelitulos on halutunlainen. Strategiset päätökset ja pelinlukutaidot tulevat olla korkealla tasolla parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi.

Esimerkkinä voidaan todeta muun muassa joukkueet Team Liquid ja Natus Vincere, joiden pelin sisäisten ja strategisten päätösten tekijät eli in-game leaderit (IGL) ovat tällä hetkellä todella hyviä PUBG Europe Leaguessa pelatessa.

Hyvin todennäköistä on että turnauksen tulee voittamaan joko eurooppalainen tai pohjois-amerikkalainen joukkue. Eurooppalaisista joukkueista FaZe Clan, Team Liquid, Natus Vincere sekä G2 Esports ovat parhaimmistoa, mutta Pohjois-Amerikan vahvat Tempo Storm ja Cloud9 voivat hyvinkin olla mukana voittokamppailussa. Turnauksen voitosta on odotettavissa tasainen vääntö ja voittajaa on vaikea veikata. FaZe Clan, Team Liquid sekä Tempo Storm ovat kuitenkin ehkä ne kaikkein kovimmat voittajasuosikit.

 

Lähetykset GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksesta tullaan näyttämään suomeksi selostettuna PUBG Finlandin Twitch-kanavalla.

 

Lisätietoa GLL Grand Slam: PUBG Classic -turnauksesta sekä GLL:stä alla olevista linkeistä.

https://www.grandslam.gg/

https://play.gll.gg/

 

Kirjoittanut Pauli M00nForrest Anttila