Post thumbnail

PSL Karsintaturnaus #1 – Finaalin Yhteenveto

POSTED BY Jere Vanhala 02.12.2018

Finaali pelattiin sunnuntaina 2.12 kello 18:30 alkaen. Finaalissa pelasivat kummankin alkulohkon 8 parasta joukkuetta. Finaalin 6 parasta joukkuetta lunastivat paikkansa tammikuussa alkavaan PUBG Suomiliigaan, jossa pelaavat mm. Finstack ja Great People Only.

Lähetys finaalista pyöri koko viikonlopun ajan täällä ja sen selostuksesta vastasivat Matti ”c0pter” Korvenmaa & Pauli ”M00nForrest” Anttila.

A1-lohkosta finaaliin itsensä olivat pelanneet: Orion eSports, RehabBros, MJ-Academy, Wesikylanlapset, ESA eSports, Karatemarkot, EatB ja Savonmaestrot

A2-lohkosta finaaliin sen sijaan tiensä olivat raivanneet: UnknownCrew, LosMetso, Yasnaya Rulers, uMx Gaming, SFBZ, FeelsDumbMan, Jokimadot ja Lemmikkikorpit

Finaalista liigapaikan itselleen lunastivat;

•MJ-Academy
•Unknown Crew
•Yasnaya Rulers
•uMx Gaming
•Rehabbros
•Orion eSports

LIVESEURANTA – (by; Saku ”CorottPlus” Pirinen & Jere ”SPY3R” Vanhala )

Finaalin lopullinen pistetaulukko:

JoukkueTapotErangelErangelMiramarErangelErangelPisteet
MJ-Academy32412261992
Unknown Crew331541021788
Yasnaya Rulers316211131746
uMx Gaming3981112141484
RehabBros32978911382
orion eSports3353512131298
FeelsDumbMan183163451298
ESA eSports81466312828
LEMMIKKIKORPIT1210471415692
Jokimadot72913168692
SFBZ1512811616640
savonmaestrot1115151457576
Karatemarkot711121079542
LosMetso9131391311394
WesiKylanPojat7714151514322
EatB2161016810312

Finaalin yhteenveto:

Eilisen jäljiltä mukana oli enää 16 parasta joukkuetta, joista 6 illan parasta pelaisi itsensä PUBG Suomiliigan ensimmäiselle kaudelle. Jos alkulohkon pisteitä peilasi, niin yksiä suurimpia ennakkosuosikkeja olivat mm. Orion eSports sekä MJ-Academy, jotka dominoivat lohkoa A1. Toisessa lohkossa (A2) sen sijaan oli tasaisempaa, sillä kärkinelikon muodostaneiden FeelsDumbmanin, uMx Gamingin, UnknownCrewin ja Yasnaya Rulersin erot olivat hyvin pieniä.

Ensimmäisen kartan alkuun FeelsDumbMan tuhosi kranaattisateellaan EatB-joukkueen ulos ensimmäisenä matsista (clip) . Suosikkijoukkueista ESA eSports putosi sijalta 14 ja Rehab sijalta 9. Unknown Crew voitti ensimmäisen kartan 13 tapollaan, toiseksi Jokimadot 3 tapolla ja kolmantena FeelsDumbMan 8 tapolla.

Toinen kartta alkoi melko rauhallisissa merkeissä. Edellisessä kartassa eäonnistuneet Korpit ja RehabBros pelasivat itsensä kymmenen joukkoon. MJ-Academyn Natzerr näyttää omaa taitoaan upealla pelaamisella (clip) . Kartan MJ-Academy voittaa 14 tapollaan, toiseksi Yasnaya Rulers 6 tapolla ja kolmantena Orion eSports myös 6 tapolla. Yleisön suosikkijoukkue Lemmikkikorpit tässä kartassa neljäntenä 2 tapolla

Miramar-karttaan lähdettäessä MJ-Academy ja Unknown Crew olivat onnistuneet keräämään hieman etumatkaa muihin. Unknown Crew pudotti Karatemarkot ulos upealla suorituksellaan kartan alkupuolella (clip) . Miramarin voitti Yasnaya Rulers 15 tapolla, toiseksi MJ-Academy 4 tappoa ja kolmantena FeelsDumbMan 1 tapolla.

3/5 kartan jälkeen MJ, Yasnaya, UC ja Orion olivat jo melko varmasti lunastaneet paikkansa liigasta. Kaksi viimeistä paikkaa olivat vielä aivan auki, joten jännitystä riitti viimeisiin karttoihin asti. Yleisön suosikit, Korpit olivat sijalla 7 ja hekin vielä kamppailussa täysin mukana.

Neljäs kartta rajoittui Military Zonelle ja tämä tiesi Korppien tuhoa, sillä he putosivat jo sijalta 14 ulos. Kartan voittaa uMx Gaming 16 tapolla, toiseksi tulee MJ-Academy 7 tappoa ja kolmanneksi tulee ESA eSports 1 tapolla. RehabBrosien sijoitus yhdeksänneksi tarkoitti, että heiltä vaadittaisiin viimeisestä kartasta nappisuoritusta.

4/5 Kartan jälkeen kuuden kärki oli jo hieman erottunut muista, mutta RehabBrosilla oli mahdollisuus täydellisellä pelillä vielä nostaa itsensä jatkoon. Kartta alkaa Lemmikkikorppien sulahtamisella sijalle 15 ja yleisön suureksi harmiksi heidän tarunsa päättyi siihen. Myös toinen potentiaalinen liigajoukkue ESA eSports putoaa sijalta 12 ja heidän karsintansa myös päättyi tuloksettomana.

Kyse oli enää siis FeelsDumbManin ja RehabBrosin taistelusta viimeisen liigapaikan suhteen, tai ainakin niin luultiin. FDM putoaa viidetenä pois ja RehabBrosin voittaessa viimeisen kartan siirryttiin tiukkaan pistelaskentaan.

Lopulta oltiin tuloksessa, jossa viimeisen kahden kartan aikana Orion eSports oli onnistunut huonoilla suorituksillaan tipahtamaan aikaisemmin jo varmalta jatkopaikalta vaikuttaneista sijoituksista samoille pisteille FeelsDumbManin kanssa, jaetulle sijalle 6. RehabBrosin uskomaton viimeinen kartta riitti liigapaikkaan heidän sijoittuen viidenneksi.

Tasapisteissä jouduimme tarkistelemaan PSL-sääntökirjaa, joka sanoo, että enemmän tappoja saanut joukkue sijoittuu paremmaksi ja täten tapoin 33-18 Orion eSports sai kui saikin säilytettyä sijoituksensa kuuden kärjessä ja varmistamaan liigapaikkansa.

Haastattelimme vielä lopuksi turnauksen voittanutta MJ-Academya heidän upeasta suorituksestaan;

– Tosi hyvä fiilis päästä ekaan suomiliigaan! Ei oo ihan turhaan tunteja pistetty pubgiin. Meillä oli koko viikonloppu hyvää tasasta pelaamista ja tappojakin tuli mukava määrä, joten ei voi olla kuin tyytyväinen Innoissani odotan liigan alotusta, kunhan toi edustus tosta pääsee liigaan niin pitää niille näyttää kaapin paikka, toteaa kapteeni Alvar ”Natzerr” Yöntilä.

– Hyvä fiilis tänään oli meiltä tasasta suorittamista  ja pidettiin pääkylmänä karsinnoissa, tosi jees oli qualifayaa ja siihen lisäks vielä voittaa lohko! Oli hyvää yhteispeliä tiimiltämme ja löydettiin paikka keskeltä zonea melkein joka peli vaikka zone ei aina tullut meidän luo. Utelian ja Mukavin mielin toivottavasti voimme näyttää että kuulumme liigassa parhaimmistoon, vielä on harjoiteltavaa! Toivottavasti liiga tulee toimimaan hyvin! Nähdään Liigassa! Iloitsi pelaaja Joona ”Zoon” Riutta-Aho.

 – Aivan mahtava fiilis kyllä. Vissiin on jotian tehty oikein kun jätkät pärjää näinkin hyvin. Pakko olla ylpeä jätkien pelaamisesta. Pelit meni pääpiirtein hyvin. Mutta molempina päivinä pieniä ongelmia rotateissa, ajettiin omien yli liian monta kertaa. Odotan kyllä tammikuuta innoissani. Tässä on hyvää aika viilata pikkuvirheitä pois pelistä, niin ollaan täydessä tikissä liigan alkaessa, kommentoi Academyn valmentaja Joona ”Willow” Pulkkinen.

Mikä jännittävä päätös turnaukselle saatiinkaan järjestettyä. PUBG Finlandin väki kiittää kaikkia osallistujia hyvin sujuneesta viikonlopusta ja toivottaa vielä kerran onnea kaikille PSL:ään itsensä mukaan pelanneille. Toinen vastaavanlainen karsintaturnaus järjestetään ensi viikonloppuna.

 

– – – Kirjoittanut SPY3R – – –


PUBG Finland sivuston ohella myös somessa:
Instagram: @PUBGFinland
Twitter: @PUBGFinland
Facebook: @PUBGFinland
Discord: @PUBGFinland