Post thumbnail

Ensimmäinen PSL mestari on Pelkkää Viivaa!

POSTED BY Jere Vanhala 24.03.2019

PUBG Suomiliigan ensimmäinen kausi käynnistyi jo joulukuussa karsintojen merkeissä, joiden kautta liigaan selvitti tiensä 14 joukkuetta. Lisäksi kutsuttuna mukaan saapuivat Great People Only ja Conquer Gaming (entinen Finstack). Itse liigan ensimmäiset pelit pelattiin tammikuun 19. päivä.

Nyt 40 karttaa ja 8 peliviikkoa (sekä muutama taukoviikko) myöhemmin PUBG Suomiliigan ensimmäinen kausi on saatu päätökseen. Taistelu mestaruudesta oli tiukkaa aivan loppumetreille asti, sillä viimeiseen 5 karttaan lähdettäessä kärkikolmikko oli 700 pisteen sisällä toisistaan. Johdossa finaaliviikkoon lähtenyt Pelkkää Viivaa ei kuitenkaan jättänyt takana tulijoilleen mahdollisuutta, sillä Pelkkää Viivaa keräsi viimeisen illan peleistä yli 2700 pistettä!

Näin ollen ensimmäisen kauden voittajaksi kruunattiin Pelkkää Viivaa (Ball1n, D1gg3r1, Vazku, Mukke_  Vaihtopelaaja: Veropena). Joukkueen lopullinen pistesaldo 40 kartan jälkeen oli upeat 12 718 pistettä ja 263 tappoa. Kuin vakuudeksi, joukkue nappasi viimeiseltä pelikierrokselta itselleen muun muassa 3 voittoa.

Toiseksi PUBG Suomiliigan ensimmäisellä kaudella sijoittui  Great People Only (Sampula, Kojootti, Sikora, Misee  Vaihtopelaaja: Anonymous). Myös GPO onnistui keräämään itselleen vakuuttavan 11 552 pisteen ja 197 tapon saaliin.

Kolmanneksi sijoittui Enhanced (Kune, Turbobanaani, Karn,  Sunkka  Vaihtopelaaja: Havokki), joka niin ikään rikkoi 10 000 pisteen rajapyykin (11068 ja 213 tappoa).

Mestarijoukkueelle palkinnoksi tästä upeasta suorituksesta lohkesi 2000€ riihikuivaa rahaa. Toiseksi sijoittunut joukkue saa palkinnoksi 4x Lenovo Legion 25″ 144Hz -pelinäyttöjä. Ja kolmanneksi tulleet saavat 500€ edestä tuotteita Elisa verkkokauppasta.

 

Finaalikoitoksen jälkeen oli aika haastatella Pelkkää Viivaa joukkueen kapteenia Ball1inia. Tässä hänen mietteitään joukkueen voitosta:

PUBG Suomiliigan ensimmäinen kausi oli iso harppaus suomalaiselle kilpapelaamiselle. Miltä tuntui pelata PUBG Suomiliigaa pitkin alkuvuotta?

– On erittäin hienoa nähdä, että Suomessa järjestetään tämäntasoinen Liiga. PUBG Suomiliigaa oli mukava pelata koko kauden läpi. Rosteri vaihtui karsintojen jälkeen ja muutaman kerran Veropena tuli auttamaan meitä, mutta koko porukan kanssa oli tosi mielekästä vetää viivaa servulla.

Viimeiseen peliviikkoon lähdettäessä ero takana tulevaan Great People Onlyyn oli vain n. 170 pistettä, vaikka 35 karttaa oli jo pelattu. Toiko tiukka tilanne entistä enemmän painetta joukkueelle?

– Meillä oli viidennen viikon jälkeen jo reilu johto muihin joukkueihin, mutta pelattiin se kuudes viikko vähän liian rennosti niin GPO pääsi noin lähelle loistavasti pelaamalla. En sanoisi, että tiukka piste ero toi lisää paineita juurikaan paljon vaan sai meidät keskittymään ja pelaamaan vain paremmin niin kuin vikojen 5 kartan sijoituksista ja tapoista voi nähdä. Pitäähän sitä katsojille antaa jotain jännitettävääkin, eikö?

Mitkä olivat joukkueen ensimmäiset ajatukset, kun selvisi että te olette todella voittaneet PUBG Suomiliigan ensimmäisen kauden ja napanneet itsellenne 2000€ palkintopotin?

– No tämähän oli jo tiedossa ennen kuin PUBG Suomiliiga oli alkanut. Tottakai oltiin tyytyväisiä omaan suorittamiseen koko kauden aikana ja iloisia 2000€ voitosta.

Mitä on suunnitelmissa seuraavaksi? Joukkue on kuitenkin ns. mix-tiimi, joten onko tavoitteena palata PSL kakkoskaudelle samojen pelaajien kanssa havittelemaan entistä suurempaa palkintopottia vai onko pelaajilla muuta mielessä?

– Seuraavaksi kaikki keskittyy omien joukkueidensa menestykseen ja haluan toivottaa Last Crewille onnea maanantaina alkaviin PELC Promoihin, jossa Mukke sekä D1gg3r1 pelaavat. Ajatuksena on lähteä pelaamaan toinen kausi samalla kokoonpanolla jos kaikki pystyvät osallistumaan.

Kiitos tästä haastattelusta, onko vielä muuta lisättävää tai sanottavaa teitä seuraaville faneille.

Kiitos meidän uskomattomille faneille ja toivottavasti kaikki nautti katsoa pelejämme sekä olisi mukavaa nähdä uusia joukkueita seuraavalla kaudella taistelemasta voitosta meidän ja muiden tiimien kanssa! Sekä henkilökohtainen shoutout CorottPlussalle, joka tekee kulissien takana aivan uskomatonta työtä Suomen Comppi Pubg:in eteen!

 

PUBG Finland haluaa vielä kerran onnitella voittajia. Lisäksi iso kiitos jokaiselle liigan joukkueelle, jotka olitte mukana loppuun asti. Kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneille, sekä katsojille, joita ilman tätä ei olisi voitu toteuttaa. Lisää on kuitenkin luvassa, sillä PUBG Suomiliigan kakkoskausi on jo julkaistu. Lue siitä lisää täältä.

– – – Kirjoittanut SPY3R – – –